SMAAKVOL PILS

Pilsener =BIO= 25cl

Een biologisch pilsener, maar dan net even anders. Klassiek ondergistend bier met een smaakbalans van frisse mout en volle hop. Pils met karakter. En dat proef je.

Ingrediënten: Water, gerstemout*, hop* (Hallertau Tradition, Hallertau Saphir), gist.
* = Gecontroleerd biologische teelt

ALDUS DE BROUWER

“We brouwen onze pilsener sinds 2010. Na een aantal jaar van perfectioneren won het in 2018 de gouden medaille voor “Beste pils van Nederland” op de Dutch Beer Challenge. “

Kleur

Helder goud (6 EBC)

Geur

Licht moutig, hoppig

Smaak

Volle hop en frisse mout

Afdronk

Licht bitter

Alcohol

5%

Drink Temperatuur

4-6 °C

Gisting

Laag

IBU (bitterheid)

20

Thuisproeverij?

Leckere bij…

Schaal- en schelpdieren, witvis, mosselen, Aziatische gerechten, Mexicaanse gerechten, salades, zachte romige kazen, of bij de barbecue!

PILSENER?

Pils werd voor het eerst gebrouwen in 1842 door Joseph Groll in de Tsjechische plaats Pilsen.

De meeste biersoorten zijn bovengistend, waarbij het vergisten gebeurt op een hoge temperatuur. Pils is een ondergistend bier, waarbij het vergisten op lage temperatuur geschiedt. Hierdoor komen er minder smaken vrij uit de gist. Fouten in het brouwproces zijn daarom snel merkbaar in de smaak, wat pilsener een moeilijke biersoort maakt om te brouwen. Een brouwer zijn pilsener onder controle heeft, kan elk bier brouwen.

Onze pilsener is gebrouwen in Duitse stijl, wat inhoudt dat hij sterk gehopt is.

0
WINKELMAND
Je winkelmand is leeg