De Leckere

Bewust

De Leckere is Skal en FSSC 22000 gecertificeerd

Skal

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Om de consument te beschermen tegen fraude houdt Skal bij circa 3100 bedrijven toezicht op de naleving van deze regels.  Dat gebeurt door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Alleen gecertificeerde producten mogen het officiële Europese bio logo voeren.

Brouwerij De Leckere is gecertificeerd onder Skalnummer: 1848

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Skal.

 

FSSC 22000

FSSC 22000 behandelt de belangrijkste eisen van een hele reeks voedselveiligheidsnormen en -programma’s die van toepassing zijn, waaronder GMP, HACCP, SQF, BRC, IFS en GlobalG.A.P.
We mogen gerust de term ‘meest veelomvattende norm’ gbruiken, gezien FSSC 22000 zowel ISO 22000, PAS 220 PRPs, HACCP als de toepassingsstappen van CODEX in hun geheel overneemt.
De FSSC 22000-norm wordt erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI). Vandaar dat een organisatie na certificatie in staat is om aan de hand van de norm te voldoen aan de eisen van diverse wereldwijde retailers of grote ondernemingen die merkartikelen voeren, volgens één enkel, internationaal erkend voedselveiligheidsbeheersysteem.